Quokka bilder og fakta

QuokkaMens europeiske oppdagelsesreisende forskjellig har forvekslet dem med rotter og ville katter, quokkas ( Setonix brachyurus ) er faktisk små pungdyr, morfologisk lik wallabies og, i mindre grad, kenguruer, men vanligvis mindre. Quokkas kan veie opp til 5 kg (ca. 11 kg); vokser til bare 54 cm (21,3 tommer) høy og 30 cm (11,8 tommer) lang.

Quokka er tilpasset det varme klimaet i Vest-Australia, og den største befolkningen av dem finnes på Rottnest Island nær Perth. Faktisk er øya, noe indirekte, oppkalt etter tilstedeværelsen av quokka. I 1696, en tidlig utforsker av Vest-Australia (den gang New Holland), anså den nederlandske sjøkapteinen - Willem de Vlamingh, kvokka for å være skadedyr og kalte øya 'Rottnest', som er nederlandsk for 'rottehekk'. Dette mindre enn smigrende navnet har, ser det ut til, stått tidstesten.

Rottnest Island er noe av et fristed for quokka, da den er fri for rev og katter som faktisk bare relativt nylig ble introdusert til øya av europeiske bosettere. Videre betyr lover på øya at det er ulovlig for besøkende å forstyrre dyrene på noen måte. Imidlertid er quokkas fullstendige mangel på frykt for mennesker, noe som betyr at de fortsatt er svært sårbare for overgrep. Dyrene krever derfor tett vegetasjon for dekning. På fastlandet er quokka sympatisk med Gilberts Potoroo, et annet pungdyr, noen ganger kalt en rottekenguru.

Quokka er hovedsakelig nattlig og utelukkende planteetende, og lever av gress og blader. Imidlertid antas de å kunne overleve i lengre perioder uten mat eller vann. Det antas at Rottnest-befolkningen har hatt en viss grad av dårlig helse på grunn av å ha blitt matet upassende matvarer av turister, inkludert brød. Besøkende på øya blir, som beskrevet ovenfor, nå bedt om å ikke mate eller håndtere disse dyrene.

Quokka kan avle når som helst i løpet av året, men på Rottnest Island er deres avlstid vanligvis begrenset til sensommeren. Kvinner produserer bare en joey per år med en graviditetsperiode på fire måneder. Joey vil oppholde seg i mors vesken i ytterligere 25 uker og vil fortsette å bli sugd av moren i ytterligere ti uker etter det.

Kanskje den mest fascinerende (og motbydelige) fakta om quokka er at de resirkulerer en liten mengde av sine egne avfallsprodukter. Slike kaekotrofi er vanlig i dyreriket og praktiseres av mange andre pattedyr, inkludert kaniner. Det tillater ombehandling av ethvert materiale som har kommet seg gjennom hele dyrets fordøyelsessystem uten å bli fullstendig fordøyd. Slike koprofag oppførsel kan forventes å være vanligst i tider med lav overflod av mat eller ekstremt høy fysiologisk etterspørsel (f.eks. Under graviditet og / eller amming).

Bilde av Quokka på Rottnest Island WA Australia 2008, av Gavin Williams, lisensiert under GFDL

Nøkkelord: nattlig





Quokka, short-tailed wallaby er oppført som Vulnerable (VU), ansett for å være utsatt for en høy risiko for utryddelse i naturen, på IUCNs røde liste over truede arter

Land
Australia
Quokka habitater
Myr, myr, sump, gjerde, torvmark , Buskland , Subtropisk / tropisk tørr buskmark og Våtmarker (innlandet)
Noen fakta om
Quokka

Vekt for voksne : 3,5 kg (7,7 lbs)

Maksimal levetid : 14 år



Kvinnelig modenhet: 252 dager

Mannlig modenhet: 389 dager

Svangerskap: 26 dager



Avvenning: 190 dager

Kullstørrelse: 1

Intervall mellom kull: 365 dager



Vekt ved avvenning: 0,5 kg (1,1 lbs)

Basal metabolic rate: 5 W

Kroppsmasse: 2,702 kg (5,9444 lbs)

Kilde: En alder , lisensiert under DC

Flere dyr som begynner med Q