Eurasian Wolf

Bildekilde

De Eurasian Wolf (Canis lupus lupus), også kjent som vanlig ulv, europeisk ulv, karpatisk ulv, steppesulv, tibetansk ulv og kinesisk ulv er en underart av den grå ulven (Canis lupus). For øyeblikket har den det største utvalget blant underarter av ulv, og er den vanligste i Europa og Asia, og strekker seg gjennom Vest-Europa, Skandinavia, Russland, Kina, Mongolia og Himalaya-fjellene.





Opprinnelig spredt over det meste av Eurasia, med en sørlig grense for Himalaya, Hindukush, Koppet Dag, Kaukasus, Svartehavet og Alpene, og har blitt presset tilbake fra det meste av Vest-Europa og Øst-Kina, og overlever mest i Sentral-området. Asia.

Eurasian Wolf Karakteristikker

Eurasiske ulver har kortere, tettere pels enn sine nordamerikanske slektninger. Størrelsen varierer avhengig av region, selv om voksne måler 76 centimeter på skulderen og veier 32 - 59 kilo, med kvinner som regel omtrent tjue prosent mindre enn menn. Den tyngste kjente eurasiske ulven ble drept i Romania og veide 72 kilo.



Fargen på den eurasiske ulven varierer fra hvit, krem, rød, grå og svart, noen ganger med alle farger kombinert. ulver i Sentral-Europa har en tendens til å være rikere farget enn de i Nord-Europa.

Eurasian Wolf Behavior

Eurasiske ulver er svært sosiale dyr, men på grunn av en nedgang i territoriet danner de mindre pakker enn i Nord-Amerika. Sosial atferd ser ut til å variere fra region til region, et eksempel er at ulver som bor i Karpaterne har en tendens til å være overveiende ensomme jegere.

Eurasian Wolf Reproduction

Eurasian Wolf alfa mann og kvinne kompis mellom januar og mars. Kull består vanligvis av 6 valper som er født 7 uker senere i en hule som er gravd blant busker eller steiner. Hannen bringer mat tilbake til hulen, enten ved å bære den hele eller ved å svelge og deretter gi den opp igjen for de andre å spise. Når valpene vokser, hjelper moren og andre medlemmer av pakken med å mate dem.



Eurasian Wolf Diet

Kostholdet til eurasiske ulver varierer enormt i hele området. Eurasiske ulver bytter ofte på mellomstore hovdyr som mufflon, pusseskinn, saiga, villsvin, hjort, rådyr og husdyr. Eurasiske ulver vil av og til spise mindre byttedyr som f.eks frosker og hare . I Europa er det største byttet det kloke, mens det i Asia er jakken.

På grunn av økende mangel på naturlig byttedyr, blir ulver noen ganger tvunget til å gi opp sine jaktvaner og lete etter mat rundt landsbyer og våningshus . Mange landsbyer på landsbygda har åpne dumper der det lokale slakteriet avhender avfallet. Mange ulver spiser der sammen med vill- eller løshunder.

Eurasian Wolf Conservation Status

I Norge godkjente den norske regjeringen i 2001 en kontroversiell ulveslakting med den begrunnelse at dyrene var overbefolkede og var ansvarlige for avliving av over 600 sauer i 2000. Norske myndigheter, hvis opprinnelige planer om å drepe 20 ulver ble nedskalert. blant offentlige rop. I 2005 foreslo den norske regjeringen en ny slakting, med den hensikt å utrydde 25% av den norske ulvebestanden. En nylig studie av den bredere skandinaviske ulvebestanden konkluderte med at det var maksimalt 120 individer, noe som forårsaket stor bekymring for befolkningens genetiske helse.



Ulver krysser over grensen fra Russland til Finland med jevne mellomrom. Selv om de er beskyttet i henhold til EU-lovgivning, har Finland tidligere gitt jakttillatelser på forebyggende basis, noe som førte til at EU-kommisjonen gikk til sak i 2005. I juni 2007 avgjorde EU-domstolen at Finland hadde brutt habitatdirektivet, at begge sider hadde mislyktes i minst ett av sine påstander. Finlands ulvebestand er anslått til rundt 250. Eurasiske ulver blir for tiden ansett som 'Minst bekymring' av IUCN.